Termékeink

Utánfutó

A Luigi-Trailer által gyártott utánfutó család tagjai fékezett és fékezetlen utánfutók.

A fékezett utánfutó saját fékkel rendelkezik, ezzel tehermentesíti a vonójárművet. Az utánfutó fékrendszere ráfutó egységből, fékerő átviteli egységből és kerékfékből áll. Amikor az autó fékez, az utánfutó a fékrudat betolva ráfut a vontató járműre, majd az átviteli egység közvetítésével működésbe lép a kerékfék.

Számos érv szól a fékezett utánfutó mellett. Fékezés esetén a fékút mintegy 17 %-kal csökken, és a jármű 25 %-kal rövidebb idő alatt képes megállni. Ennek oka, hogy a saját kerékfékkel rendelkező utánfutó fékezéskor átveszi a vonójárműre nehezedő terhelés egy részét, így javítja a járműszerelvény menettulajdonságait.

Habár a törvény 750 kg összsúlyt engedélyez fékezetlen utánfutó esetében, a legtöbb jármű teljesítménye ezt nem teszi lehetővé. Fékezett utánfutó esetén, ezzel szemben maximálisan kihasználhatjuk a gépjármű terhelhetőségét. A fékezett utánfutó nehezebben bicsaklik meg kanyarban, hirtelen fékezés esetén, kíméli a vonójármű fékeit.

Erős hegesztett alváz és Stabil futómű

A gépjármű alváz egyik legfontosabb összetevője, a ráfutóegység mellett a futómű. A torziós tengely hosszú élettartamot és optimális menettulajdonságokat biztosít az utánfutónak. Az erős igénybevételnek kitett elemek (pl. a lengőkar) különösen stabil kivitelben készülnek. A kompakt csapágy teljes egészében karbantartásmentes, gyárilag zsírozott, szennyeződésnek és nedvességnek ellenálló.

A Luigi Trailer utánfutóit számtalan kiegészítő teszi még kényelmesebbé és biztonságosabbá. Néhány kiegészítő, a teljesség igénye nélkül: lengéscsillapító, biztonsági csörlő, orrkerék, tolvajlás elleni védelem, kapcsolófej, műanyag és fém sárvédők.

Ügyeljünk rá, hogy az utánfutó lágy, nagy és ellenőrzött rugó utakkal rendelkezzen, így az utazás biztonságossá válik. Az alváz előnyös tulajdonságait leginkább kanyargós útszakaszokon, előzés közben és oldalszél esetén fogjuk értékelni. A lengéscsillapító szintén meghatározó elem: a jól beállított lengéscsillapítók javítják a gépjármű stabilitását és a fékezés hatékonyságát.

A komfortos utazás többek között a nagyobb rugó utaknak köszönhető. A hatszögletű külső, valamint háromszögletű belső csövek használatával a gumirugózású tengelyeknél nagyobb rugóút érhető el. Berugózáskor a gumi nem nyomódik össze, így elegendő tere marad a működéshez. Az egyedi kerékfelfüggesztéssel szerelt utánfutóknál a kerekek egymástól függetlenül rugóznak be és ki, ennek főként rossz útviszonyok között van szerepe. A fejlesztéseknek köszönhetően ezek az utánfutók különösen alkalmasak kényes tárgyak, műszaki cikkek, veszélyes anyagok, valamint élő állatok szállítására.